Гримът според формата на очите

Гримът според формата на очите

Какъв грим се препоръчва от професионалистите в зависимост от цветът и формата на oчите.



Формата на окото при всякa женa e различен. Някои от жените имат големи очи, други малки, кръгли, хлътнали очи, с бадемовидна форма и така нататък. Затова е важно да се определи формата на окото, за да изберете правилния грим и козметика, който да ви подчертае най-добре красивата фигура. Ще ви предложим няколко метода с които ще подчертаете естествената красота на вашите очи с грим според формата на очите:

Гримът според формата на очите

  • За големи очи: нанесете тъмни сенки върху клепачите, като под областта на веждите подчертаете със светъл нюанс с лек блясък.
  • Малки очи: препоръчително е да се използва молив или очна линия за визуално уголемяване на малките очи!
  • Кръгли очи: приложете тъмни сенки, като продължите по линията на гънката към външния ъгъл на очите. Така ще придадете продълговата форма на вашите очи.
  • Бадемовидни очи: във вътрешната част на окото нанесете по-лек и по-светъл нюанс сенки, а от средата на окото към външния край да е по-тъмен нюанса.
  • Хлътнали очи: aко очите ви са хлътнали, сенките за очи трябва да са с леки светли оттенъци. Така визуално те ще изглеждат по-големи и по-отворени. Нанесете сенките на клепачите от вътрешното ъгълче на окото към външното. В средата на клепача нюансите трябва да по-светли, над линията на очната вдлъбнатина пък може да сложите един или два тона по-тъмни.