Гримиране и Козметика: Очна линия

Очната линия подчертава формата на очите. Тази дамска мода датира още от древен Египет. Гримът АРА успешно е запазен и до днес.
Очна линия

За перфектно оформяне на очната линия за дамите е препоръчително да се използва професионален черен молив или черен течен молив за очи. Други цветове на молива освен черен са понякога не препоръчителни.

Как се слага очна линия?
Нанасяне и поставяне на очната линия: започва се от вътрешния ъгъл на окото към външната страна, така че в края да се образува като камшик. От външния ъгъл на окото трябва да е от два до три милиметра нагоре, края на очната линия трябва да бъде остра и тънка.

За по привлекателен вид на окото опитайте варианта с гримиране със светли и широки линии, чиито краища са леко закръглени нагоре, по този начин визуално очите стават големи и изпъкнали. При жените с дълбоко поставени очи и увиснали клепачи се препоръчват по тънки линии с водоустойчива очна линия.

За по-изразителни очи нанесете очната линия от средата към външния край, а след това завийте леко нагоре. Този трик дава възможност визуално да отчуждава очите едно от друго.
молив за очи

За вечерен грим е подходяща двойна линия, в стил като "очи на котка". За двойна очна линия използвайте молив за очи като не е задължително да бъде черен, може да бъде син, кафяв, зелен и друг в зависимост от прическата ви и цвета на очите и за кой тип грим за кафяви, зелени или сини очи. Изборът на цвят на сенките се определя единствено от вашият вкус за гримиране, предпочитания и цялостната цветова схема тип грим АРА. Методът е, че линиите на горния и долния клепач не се свързват в ъглите на окото в едно цяло а остават разделени успоредни една на друга.

За повече съвети, дамска мода и трикове за гримиране моля посъветвайте се с професионален гримьор, който ще ви препоръча най-новата колекция луксозни гримове 2011 и качествена козметика.